English
  Domácí stránka O firmě Naše služby  
  Projekt HACCP Objednávka Kontakt  
 
     
 
 
 
Kdo jsou a jaká nebezpečí nám od nich hrozí? To vše a ještě více se dozvíte v naší galerii škůdců...
 
 
     
  Domácí stránka / HACCP    
       
 

Projekt integrované ochrany před škůdci je široce uznávaný a světově užívaná kontrolní systém, který identifikuje a hodnotí rizika, jež mohou nastat ve výrobních procesech potravinářského průmyslu. Cílem HACCP je minimalizace těchto rizik.

Plán projektu HACCP byl vyvinut společností Pillsbury v 60.letech 20.století ve spolupráci s americkou vesmírnou asociací NASA. Cílem projektu bylo produkovat kvalitní a bezpečné (nezávadné) produkty pro astronauty bez potřeby testovat kvalitu neúměrného množství konečných produktů.

     

Projekt HACCP by měl být aplikován v co možná nejširší míře v celém procesu výroby, a to od dodavatele až pokoncového spotřebitele. Zahrnuje plány kvality, analýzy a identifikaci rizik s cílem minimalizovat rizika bakteriální a chemické kontaminace. Je-li projekt HACCP zaveden ve všech procesech výroby, poskytuje maximální prospěch koncovému spotřewbiteli s ohůedem na bezpečnost a nezávadnost potravinářských produktů.

Projekt HACCP se řídí několika základními principy:

  • identifikuje rizika
  • vyhledává a identifikuje kritické body
  • zřizuje mezní limity pro každý kritický bod
  • zavádí procesy pro kontroly kritických bodů
  • zavádí opravné procesy, jestliže mezní limity jsou překročeny
  • vyhodnocuje efektivitu systému
  • dokumentuje, zda projekt HACCP pracuje efektivně