Která barva auta je nejlepší?


Automobily jsou dnes k dispozici v mnoha barvách a barevných kombinací. Řada majitelů si je navíc dále upraví podle svého vkusu. Je jasné, že to, které dáváme přednost, je velmi individuální. I proto se lidé často přou o to, která je skutečně nejlepší.

 

Tato otázka se může zdát nezodpověditelná. Koneckonců se zdánlivě jedná o subjektivní dotaz, na který každý z nás odpoví nejspíše jinak. Možná vás ale překvapí, že tomu tak nemusí být. Skutečně existují měřitelné ukazatele, které nám jasně říkají, které z nich bychom měli dávat přednost.

 

červené nabourané auto

 

V první řadě je zde otázka bezpečnosti. Ne vždy jezdíme za ideálních světelných podmínek, a ne vždy má protijedoucí řidič rozsvícena přední světla (i když by to tak mělo být). A základem je, abychom byli na silnici dobře vidět. K tomu samozřejmě velmi přispívá barva auta. Je tedy vhodné, aby byla dostatečně výrazná a odlišná od vozovky. Bílá, šedá či černá tedy z tohoto pohledu nejsou ani zdaleka nejlepší.

 

Dalším faktorem je bezesporu údržba. I ta je důležitá. Nikdo z nás nechce, aby mu byl na autě vidět každý škrábanec, a víme, že některé barvy jsou k tomu náchylnější než jiné. Proto je vhodné vybrat takovou, která nám bude vyhovovat i v tomto ohledu. Zapomínat bychom však neměli ani na to, že červená z nějakého důvodu přitahuje opeřence, takže počítejte s nadměrným množstvím ptačího trusu.

 

auta různých barev

 

Samozřejmě v neposlední řadě nesmíme zapomínat ani na to, aby se nám naše auto líbilo. Pokud tomu tak nebude, bude se nám v něm hůře jezdit a nebudeme se v něm cítit dobře. A to je přeci jen velmi důležité, zvláště pokud jej chceme využívat dlouhou dobu. Je tedy vidět, že ani barva karoserie není něčím tak jednoduchým, jak bychom si mohli myslet. Je proto vhodné věnovat jí přeci jen jistou pozornost, tedy alespoň pokud chceme být se svým novým vozem naprosto spokojeni.